Activitate senzorială {Brioșe Aniversare}
Oferă-i copilului tău ocazia să simtă spiritul aniversărilor în fiecare zi cu acest joc senzorial.
De curând am sărbătorit ziua fiicei sau mai degrabă am marcat jumătatea între anii 3 și 4. Într-un cuvânt – a făcut 3 ani și 6 luni. Au trecut deja vreo 3 săpătămâni de atunci, însă ea continuă să zică unora că are „6 luni și 3 ani”! 🙂 Momentul suflării lumânărilor de pe brioșe i s-a întipărit foarte mult, dar nu a ezitat să mă tot întrebe de ce nu i-am făcut și un cadou.
A doua zi, am învitat-o să ne pregătim pentru o petrecere imaginară, invitând prietenii ei de pluș. Am pregătit „brioșe aniversare” cu lumânări adevărate. A rămas absolut încântată de această activitate, care a ținut-o ocupată o perioadă destul de lungă, punându-și în aplicare abilitățile ei de a decora cupcakes-urile.
ACTIVITATE SENZORIALĂ {BRIOȘE ANIVERSARE}
Pentru a pregăti „aluatul” pentru brioșe se va folosi nisipul fin din făină despre care am povestit mai detaliat în acest articol. Toate ingredientele pentru aluat le găsiți acasă: e nevoie doar de făină și ulei.
VEI AVEA NEVOIE DE:
- 8 căni făină + 1 cană ulei
- forme pentru brioșe din silicon (sau din folie de aluminiu)
- lumânări
- nasturi mici
- sclipici
- mărgeluțe mărunte sau ornamente pentru deserturi
- lingură
- un container
Într-un cuvânt – cât mai multă culoare și sclipire!
Pentru a pregăti aluatul, folosește proporția de 8 căni făină + 1 cană ulei. Omogenizează cu mâna sau pune ingredientele într-o pungă cu fermoar și amestecă bine. Făina prelucrată se aruncă într-o cutie (eu am folosit capac de la cutie) sau într-o tavă cu margini ridicate și pune la dispoziție restul materialelor pentru ornamentare.
Acum, oferă-i ocazia copilului să-și pună în aplicare imaginația și creativitatea în a crea brioșe aniversare personalizate. Îți promit că va fi captivat/ă de această activitate pentru o perioadă destul de lungă. Fiica mea era extrem de entuziasmată să le pregătească și insista să aprind și lumânările ca ea să le sufle neapărat. Evident, nu uităm să cântăm și adoratul de copii „Mulți ani trăiască!” 🙂
Este o activitate distractivă pentru orice vârstă și atât pentru fetițe, cât și băieți.
BENEFICIILE ACTIVITĂȚII
Această activitate are atâtea beneficii! Contactul cu făina fină este o experiență senzorială – este o cale minunată de a explora texturile și favorizează dezvoltarea simțului tactil. Pe de altă parte, umplerea formelor și manevrarea cu ornamente mici este un adevărat exercițiu de motricitate fină. Și desigur, este un joc ce dezvoltă creativitatea și imaginația.
După cum am zis, această făină este un pic mai lipicioasă și se lipește ușor, astfel nu se murdărește precum făina curată.
Pentru a ușura curățenia, așterne un cearșaf sub zona de lucru. Astfel nu vei avea nevoie de dat cu aspiratorul (doar dacă nu fuge cu mâinile murdare în altă cameră). Dar a meritat să fac curat după această activitate văzându-mi copila jucându-se fericită 45 de minute.
Cea mai distractivă sarcină a fost decorarea brioșelor cu ornamente și năsturei mici.
Doar abia pe final ea a descoperit că ornamentele de fapt sunt dulci și le mânca pe cele căzute pe margini :)) Cred ca data viitoare le voi folosi mai rar, că, de altfel, nu ajung pe brioșe 🙂
Cel mai bun motiv de a încerca această activitate este că activitatea e chiar distractivă și captivantă! Sunteți gata să o încercați în acest weekend?
Pentru mai multe idei te invit să ne urmărești pe Facebook și pe Instagram sau te invit să te abonezi la blog pentru a afla despre articole noi pe blog.
Ești în căutare și de alte activități senzoriale? Vezi și alte idei:
- 56 activități zilnice pentru copiii de 2 ani
- Exercițiu de motricitate fină cu cleștișori
- Vânătoarea de {nasturi}
- {Nisip} pufos din făină
Cu Drag, Natalia