Impresii calde de la prima mea participare la Webstock România

OTHER

După trei ani de amânare, în sfârșit am participat în calitate de blogger acreditat la conferința Webstock România ce a avut loc anul acesta pe 5 octombrie, la București. Din moment ce era o ediție aniversară – 10 ani de Webstock – am depus tot efortul să aranjez lucrurile acasă cât voi lipsi 2 zile pentru ca eu să fiu prezentă la acest eveniment. Până la urmă, era și bine-meritată evadare după 2 săptămâni în care soțul a fost aproape o lună prin deplasări.

De fapt, a fost precum o aventură pentru mine. Împreună cu fetele de la Parc-Communication am luat autocarul de noapte spre București și am ajuns la JW Marriott Grand Hotel îndată cum au început înregistrările.

Fiind încă somnoroasă, nu am putut trece pe lângă aroma cafelei McCafe care se servea chiar în holul hotelului participanților coffee-addicted. Și pentru că am ajuns devreme, am reușit să prindem locuri libere chiar în primul rând.

Prima parte a conferinței – Inspiration Stage by Vodafone – a venit cu povești inspiraționale ale vorbitorilor de la care ai de învățat multe.

Andreea Esca m-a cucerit prin tinerețea ei, carismă și simțul umorului strălucit. A vorbit despre cum a început cariera ei la TV încă de pe la 19 ani, cum reușește să se implice în diverse proiecte, cât de important e să ai o meserie care te pasionează și despre rolul de mamă. Întotdeauna își spune copiilor săi „Ești cel mai deștept și cel mai frumos, dar nu te pune pe ureche. Trebuie și să muncești mult.”.

Sursa: facebook.com/webstock

Mi-a plăcut cum a făcut analogie cu înotul (pe care l-a practicat de mică): atunci când înoți, întotdeauna trebuie să privești în părți pentru a vedea dacă nu e cineva pe cale să te depășească. la fel e și în viață. Un pic de atitudine a unui perfecționist, dar îmi place ambiția ei și e inspirațional.

Cornel Amariei – un copil geniu. De fapt, nu mai e un copil, ci un adult de 25 de ani care a reușit să inventeze ochelari pentru persoane nevăzătoare. A învățat a citi la 3 ani, de mic citea doar enciclopedii, la 7 ani a reușit să creeze primul website, interacționează cu calculatoare de la o vârstă fragedă și a ajuns în lista membrilor „Forbes 30 under 30 Europe”. După ce a studiat în Germania, a simțit că trebuie să revină în România.

Sursa: facebook.com/webstock

Mihaela Noroc – fotograful care a adunat frumusețea din întreaga lumea în imagini pline de emoție, în cadrul proiectului „The Atlas of Beauty”.

Sursa: facebook.com/webstock

Cabral – e tare carismatic și a venit cu o prezentare plină de inspirație.

Câteva idei care mi-au plăcut:

  • E bine să ceri ajutorul. Prin asta nu îți arăți slăbiciunea.
  • Sa facem ceva împreună din online în offline, să nu fim degeaba.
  • Să creștem, să construim, să reparăm și să îi creștem pe ceilalți.

Pe final, Delia, într-o ținută extravagantă ca de obicei, a cântat live ultima sa piesă și a dialogat cu publicul împreună cu Matei Dima.

Toată conferința a fost trasmisă Live pe pagina evenimentului, așa că o puteți revedea oricând de acasă.

Îndată cum s-a terminat partea Inspiration, am început să caut prin mulțime fețe din online pe care le cunosc. Totuși, evenimentele de genul acesta sunt o ocazie perfectă de networking, să cunoști oameni noi și să socializezi. Și eu mi-am dorit mult să cunosc bloggerii de peste Prut.

Cu câteva zile înainte, i-am dat întâlnire Adei Chindea de la www.ceaicumamici.ro înainte de prânz – ne urmărim reciproc blogurile și a fost tare plăcut să ne cunoaștem și în viața reală. Am pus la cale o altă întâlnire la București atunci când mai revin și m-a ademenit să particip neapărat și la Social Media for Parents.

Îi sunt tare recunoscătoare că m-a făcut cunoștință cu atâțea bloggeri și atunci mi-am dat seama că noi mai mult ne cunoaștem după numele blogului decât cel personal 🙂

Am stabilit sa ne intalnim in offline și cu carismatica Tina Solonari de la www.solonaria.ro (originară și ea din MD), cu enigmatica Sofia Frunză (www.frunzaresc.eu) și ne-am revăzut cu Mihaela Negrescu (fanteziiinbucatarie.ro) cu care ne-am văzut prima dată pur întâmplător la o tavernă de lângă Meteora (Grecia), unde am înțeles cât e de mică lumea.

La ora prânzului s-a aglomerat atât de mult încât de pierdeai prin mulțime. Dacă zăream vreo față cunoscută la o depărtare, până să ajung la ea, o pierdeam din vedere. Multe photo-boots ingenioase pe hol unde prindeai amintiri tipărite.

Iar la Vodafone Romania mi-am făcut un tatuaj temporar cu motto-ul meu din ultimii ani.

După prânz au urmat cele șase micro-conferințe care s-au desfășurat în paralel, așa că a fost destul de dificil să mă decid la care să particip.

Dar am reușit să prind câteva idei în cadrul Influencer Marketing Session unde am cunoscut-o pe cel mai popular vlogger feminin din România Bianca Adam, care a pornit vlog-ul abia la 14 ani și acum se bucură de cei peste 1 milion de abonați. Acum Bianca e la 19 ani și se bucură de succes și multe solicitări din partea brandurilor.

Bianca Adam: „Nu contează cât de influent ești, ci cât de creativ ești”.

Sursa: facebook.com/webstock

A fost și un dialog informativ între Bianca și Florin Grozea cu privire la colaborările cu influencerii și mi-a plăcut ce a zis „Nu ar fi corect să-i numim influenceri, ci mai degrabă creatori de conținut.”. Și chiar are dreptate!

După o pauză de cafea și o altă sesiune de networking, am ajuns la Communication Session unde am asistat la un dialog informativ și util între Ioana Macoveiciuc (Prințesa Urbană), Andreea Balan (andreeabalaban.ro), Andreea Retea, Raluca Radu și Andreea Lupu despre cum e să faci colaborări frumoase și utile publicului și cum să-ți transmiți ideile tale cu impact.

Gala Webstock Awards mi s-a părut destul de degajată și plină de idei și proiecte inovative. Au fost premiate cele mai creative proiecte din mediul digital (lista completă a câștigătorilor o găsești pe socialweb.ro).

După Gală a urmat și Webstock Party la The Urbanist, însă am lasat party pentru anul viitor.

Această prima experiență m-a convins să particip și anul viitor și sper să ne adunăm o gașcă mai mare de bloggeri din Republica Moldova.

Cu Drag, Natalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *